(untitled) (Revista do Centro de Estudos Portugueses, 2007)
O presente artigo pretende analisar a cantiga “Digades filha mha filha velida”, de Pero Meogo (Cancioneiro da Biblioteca Nacional 1192 e Cancioneiro da Biblioteca Vaticana 797), que faz parte dos cancioneiros dos trovadores galego-portugueses medievais. O poema será analisado em conformidade com as outras cantigas de Pero Meogo, buscando-se os elementos eróticos e sugestivos, e evidenciando as possibilidades teatrais e performáticas nele contidas. The present paper aims at analyzing Pero Meogo’s song “Digades filha mha filha velida” (Cancioneiro da Biblioteca Nacional 1192 and Cancioneiro da Biblioteca Vaticana 797), which makes part of the medieval Galician- Portuguese troubadour songbooks. The poem will be analyzed according to Pero Meogo’s other songs, by searching the erotic and suggestive elements and by demonstrating the performance and theatrical possibilities contained in it.