The Paraense Food in Belém do Grão Pará, by Dalcídio Jurandir

Authors

  • Fabiano Dalla Bona Universidade Federal do Rio de Janeiro (UFRJ)

DOI:

https://doi.org/10.17851/2358-9787.28.2.191-213

Keywords:

Dalcídio Jurandir, Belém do Grão Pará, Paraense gastronomy

Abstract

Abstract: In Belém do Grão Pará, the fourth novel by the marajoara writer Dalcídio Jurandir, much of Pará’s traditional gastronomy is described with special attention. From the kitchens of the rubber barons to the street food, it’s possible to watch a parade of delicacies that stir the palate, the sight, the touch, and the hearing, between exoticism and tradition.

Keywords: Dalcídio Jurandir; Belém do Grão Pará; Paraense gastronomy.

Author Biography

  • Fabiano Dalla Bona, Universidade Federal do Rio de Janeiro (UFRJ)

    Professor Doutor, Departamento de Letras Neolatinas - Setor de Italiano - Faculdade de Letras da UFRJ, Programa de Pós-Graduação em Letras Neolatinas da UFRJ e Programa de Pós-graduação em Língua, Literatura e Cultura Italiana da USP

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Published

2019-06-24

Issue

Section

Dossiê: Gosto, memória e escrita